اگر این ژن معیوب باشد، بیماری هموفیلی رخ می دهد مگر اینکه کروموزوم X مقابل از نظر عملکردی سالم باشد. بیماری ارثی وابسته به کروموزوم X هموفیلی نامیده می شود. این نقص در مردان بیشتر از ن شایع است. در این مطلب به صورت مفصل به توضیح این بیماری می پردازیم و اینکه در صورت ازدواج با یک فرد مبتلا به هموفیلی باید خود را برای چه چیزهایی آماده کنید.
فرزند دختر یکی از کروموزوم های X خود را از مادر و دیگری را از پدرش به ارث می برد. حال فرض کنید که کروموزوم X مربوط به مادر از نظر انعقادی وضعیت مطلوبی دارد و کروموزوم مربوط به پدر ژن معیوب هموفیلی را داراست. از آنجاییکه کروموزوم X مادر ژن غالب می باشد، اجازه انتقال ژن هموفیلی را نمی دهد و بنابراین این دختر به بیماری هموفیلی مبتلا نمی شود. در این صورت این دختر ناقل بیماری هموفیلی است زیرا ژن هموفیلی را در یکی از کروموزوم های X خود داشته است و می تواند آن را به فرزندان خود منتقل کند. آیا این بدین معنی است که فقط مادر در انتقال این بیماری نقش دارد؟
جواب خیر است. مادر در حقیقت یکی از دو فردی است که ژن هموفیلی را منتقل می کند. با این حال، اسپرم های پدر در تعیین جنسیت فرزند تعیین کننده می باشد. این خطای هیچ کدام از والدین نیست زیرا هر دو در تولد فرزندشان مشارکت دارند. همه ما دارای ژن های غیر طبیعی هستیم که از بیشتر آنها بی اطلاعیم. این اتفاق کاملاً اتفاقی است که ژن هموفیلی در یک فرد خاص منتقل می شود.
ادامه مطلب لینک زیر:
ازدواج با یک زن یا مرد مبتلا به هموفیلی چه عواقبی دارد؟ (فوق تخصص)
درباره این سایت